Residential Addition

An expansion of a 3 bedroom house for more accessible facilities

In addition to providing a second bathroom for the house, the expansion of the first floor of the building includes an improved entryway from the parking area, a sitting room for breakfasts and reading, and an improved outdoor deck with better access to the yard and garden space.

The layout of the project was influenced by the idea of preserving the 28 inch Norway Maple that provides to the property a valuable canopy. This results in a set of defined spaces that yields an unobstructed passageway from the parking area and an uninterrupted deck space outdoors.

Materials and Massing based on an emulation of planter boxes nearby

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s